Fodring og pleje af heste

Nyhed: Pavo Vital

Dagligt vitamin- og mineraltilskud

 • 100 % naturlige ingredienser  -  timote og lucerne​
 • Meget lavt sukker indhold -  melasse- og kornfri

Får din hest tilstrækkelige vitaminer og mineraler?

Får din hest eller pony intet eller lidt kraftfoder? Får din hest (hest 600 kg)mindre end 1,5 kg kraftfoder pr dag, så er den sandsynligvis ikke dækket nok ind. Fra vores mange stråfoderanalyser viser det sig, at hø og wrap alene ikke indeholder tilstrækkeligt af disse næringsstoffer til at holde din hest sund.

Pavo Vital er løsningen!

Derfor introducerer Pavo nu en ny generation tilskudsfoder. Den nye Pavo Vital er en korn- og melassefri pellet med alle vitaminer og mineraler, som din hest har brug for, fremstillet af 100 % naturlige råvarer og uden overflødige tilsætningsstoffer. Og på grund af de specielle sporelementer Intellibond® kommer den – fra naturen – ubehagelige smag af kobber og zink ikke til udtryk da de først frigivet i maven i stedet for i munden. Så en absolut velsmagende pellet!

Pavo Vital indeholder den krævede daglige dosis selen og den ekstra biotin giver optimal støtte til hov- og sund flot pels. Derudover er mængden af A-vitamin bevidst lav, og der er ikke tilsat jern, da det allerede findes tilstrækkeligt i grovfoder. Se her den komplette sammensætning af Pavo Vital

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et tilskudsfoder (balancer)?

En tilskudsfoder er en komplet blanding af vitaminer, mineraler og sporelement og bringer bogstaveligt talt ”balance” i foderrationen. En balancer indeholder ikke ekstra energi eller protein og er ikke mere end et nødvendigt supplement til heste og ponyer, som ikke får (eller begrænset mængde) kraftfoder.

Fordelen ved Pavo Vital er, at du med 100 gram pr dag (pony 50 gram) giver en komplet daglig dosis af vitaminer, mineraler og sporelementer i korrekt forhold.

Hvornår skal jeg give en balancer?

 • Hvis din hest eller pony står 24/7 på marken eller kun får grovfoder
  Grovfoder alene, hvor god kvaliteten end er, indeholder utilstrækkeligt vitaminer, mineraler og sporelementer til at dække din hests eller ponys totale behov. Hvis du bruger Pavo Vital, er du sikker på at hesten får en komplet daglig dosis vitaminer og mineraler i det korrekte forhold.
   
 • Hvis du ikke giver din hest 1,5 kg kraftfoder eller mindre pr dag
  Hvis du giver din hest 1,5 - 2 kilo kraftfoder per dag, så dækker du normalt hestens vitamin- og mineralbehov tilstrækkeligt. Hvis du giver mindre, er der behov for et supplement af vitaminer og mineraler. Pas på: ved en pony på 300 kilo ligger grænsen omkring 0,75 – 1 kg kraftfoder per dag.

Hvordan ser jeg om min hest får for lidt vitaminer og mineraler?

En balancer supplerer din hests mangel på vitaminer og mineraler. Det vanskelige er bare, at det ikke altid kan ses på ydersiden om en hest har en mangel. Selv i en blodprøver er det vanskeligt at påvise en mangel, da det kun er et øjebliksbillede og en blodprøve ikke giver et totalbillede over kropsreserver, som ofte befinder sig i organer (lever, hår, knogler). Hvis der er tale om en mangel på vitaminer og mineraler, vil kroppen først ”spare” på de dele, som ikke er absolut nødvendige for at overleve, så som kvaliteten af pelsen og hovene. Nogle tegn på en mangel kan være når din hest eller pony har problemer med svage hove, pelsen er mat, har vanskeligt ved at fælde eller har stive muskler.

Hvad er sporelementer?

Udover vitaminer og mineraler er sporelementer også meget vigtige for din hest. Sporelementer er stoffer, som kroppen kun behøver lidt af, men som er nødvendige for at funktionere og præstere. De vigtigste sporelementer for heste er jern (ikke for meget!), kobber, zink, kobolt, mangan, selen og jod. Det største problem med sporelementer er, at heste ikke kan lide dem.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved en balancer?

Vigtige værdier at holde øje med ved tilskudsfoder er i hvert tilfælde jern og A-vitamin. Ud fra grovfoderundersøgelser viser det sig nemlig, at disse værdier allerede findes tilstrækkeligt i grovfoderet og altså ikke skal suppleres kraftigt. For meget jern vanskeliggør optagelsen af andre vigtige sporelementer, så som kobber og zink. Og for meget A-vitamin kan endda komme op på et giftighedsniveau. Mere er således ikke altid bedre!

Tilstedeværelsen af biotin er meget vigtig, for det fremmer hovkvaliteten og tilsætning af E-vitamin og selen til at støtte din hests immunsystem.  

Derudover er smagen af vitaminer, mineraler og sporelementer ofte et problem. Hvis din hest eller pony ikke længere hopper på ”blandingstricket” med musli eller mash, anbefales det at lede efter en balancer med sporelementet Intellibond®. Det er en ny generation sporelementblanding, som sørger for at stofferne førstr frigives i maven i stedet for i munden. På den måde smager din hest det ikke!

Hvad gør Pavo Vital til noget særligt?

 • Nyeste generation sporelementer Intellibond®
  Det unikke ved Pavo Vital er tilsætningen af den nyeste generation sporelementer Intellibond®. Denne specielle blanding sørger nemlig for, at den fra naturen grimme smag af kobber og zink først kommer fri i maven i stedet for i munden. På den måde smager din hest det ikke, og de nødvendige sporelementer optages rigtig godt. Sammen med tilsætningen af de naturlige råvarer timote og lucerne resulterer det i en meget smagfuld foderpellet!
   
 • Sammensat ifølge de seneste undersøgelsesoplysninger
  Derudover er alle vitaminer og mineraler i Pavo Vital videnskabeligt afstemt efter hinanden. Så du behøver ikke længere at kombinere forskellige produkter, og risikoen for overdosering forebygges. Et dagligt supplement med Pavo Vital ifølge retningslinjerne er tilstrækkeligt til at støtte kropsprocesserne i din hest/pony optimalt.

Hvordan adskiller Pavo Vital sig fra Pavo VitalComplete?

Pavo Vital er den fornyede version af Pavo VitalComplete. Da vi allerede har analyseret grovfoderet  i mere end 10 år, har vi tilpasset sammensætningen af den nye Pavo Vital fuldstændigt til de seneste analyser. Hvad betyder det?

 • Pavo Vital er fri for korn og melasse
 • Pavo Vital har et ekstremt lavt sukker- og stivelseindhold
 • Pavo Vital indeholder 100 % naturlige råvarer timote og lucerne
 • Pavo Vital indeholder de let optagelige Intellibond® sporelementer. Det særlige ved Intellibond®-versionen er, at den (fra naturen) grimme smag af kobber og zink først frigives i maven i stedet for i munden. På den måde påvirkes smagen ikke, og det optages virkelig godt af hesten.
 • Pavo Vital indeholder ekstra biotin til at støtte hovkvaliteten.
 • Pavo Vital indeholder mere selen og især naturlige E-vitaminer for en mere effektiv støtte af hudens og musklernes sundhed.
 • Pavo Vital indeholder mindre A-vitamin, da det findes mere end tilstrækkeligt i grovfoder og for meget netop kan være en ulempe.
 • Pavo Vital indeholder mindre jern, da der er mere end tilstrækkeligt jern i grovfoder og et supplement af dette ikke er nødvendigt.

Til hvilke heste er Pavo Vital egnet?

 • Til heste som får mindre end 1,5 kg kraftfoder, eller intet, pr dag
  Mangel på vitaminer og mineraler er risikoen, hvis en hest får mindre end 1,5 kg kraftfoder pr dag. OBS: ved en pony på 300 kg ligger grænsen omkring 0,75 – 1 kg kraftfoder pr dag.
   
 • Heste med en sukkerfattig foderration
  Da Pavo Vital indeholder meget lidt sukker og stivelse, er det egnet til heste, som behøver en ration med lavt sukkerindhold.
   
 • Heste som skal tabe sig
  Hvis tykke heste skal tabe sig, anbefales det for det meste ikke længere at give kraftfoder. Et tilskud med en balancer er da netop meget velegnet. 

Er Pavo Vital egnet til heste der skal have en ration med lavt sukkerindhold?

Pavo Vital indeholder meget lidt sukker og stivelse og er dermed yderst velegnet til heste, som behøver en sukkerfattig foderplan.

Kan jeg give Pavo Vital hvis min hest skal tabe sig?

Ja, netop! Pavo Vital indeholder nemlig ikke ekstra energi eller protein og er ikke mere end et nødvendigt supplement af vitaminer, mineraler og sporelementer. Din hest eller pony bliver således ikke varm eller tyk af det. Da tykke heste ofte får mindre kraftfoder, er en balancer netop for denne gruppe et velegnet produkt at supplere med.

For din hests optimale sundhed

Pavo Vital

Pavo Vital er en udtænkt balancer til heste og ponyer, som udover grovfoder ikke får, eller kun lidt, kraftfoder. Med en smagfuld, sund, naturlig basis af timote og lucerne. Med 100 gram Pavo Vital pr dag (pony 50 gram) giver du alt, hvad din hest har brug for!

 • Melasse- og kornfri
 • Meget lavt sukker- og stivelseindhold
 • 100 % naturlige ingredienser timote og lucerne
 • Let optagelige Intellibond® sporelementer
 • Indeholder ingen syntetiske eller unødvendige fyldestoffer