Fodring og pleje af heste
Rådgivningsfilter
Rådgivning om
Anatomi

Fodring af heste

Adfærd

Indholdsstoffer

 

Foder til plag med sommer-eksem

Min unghest har sommereksem, hvad skal jeg fodre den med?

Spørgsmål til Pavo GroomingTeam:

Jeg har en fuldblodsaraber hoppe på 1,5 år med en vægt på 250 kg. Hvad er det bedste at fodre med og hvor meget skal den have? Hesten har sommereksem. Kan jeg fodre hende med ung-hestefoder, da det jo har et højt protein indhold? I øjeblikket får hun pr. dag 1600 g korn og mineraler fra et andet firma.
Svar Dr. Jürgen Bartz:
Selvfølgelig behøver voksende heste tilstrækkelige mængder af proteiner af høj kvalitet med henblik på at udvikle sig korrekt, men også vitaminer, mineraler og sporelementer.
Grundlaget for dette bør være godt hø. Hvis hoppen har en normal huld, kan den æde hø efter behag. Hvad den reelt så æder skal afmåles og vejes. Denne vægt og værdi sammenlignes derefter til kravet om fordøjelig energi, fordøjelige råprotein, calcium, fosfor, magnesium, vitamin A, D og E og andre mineraler, sporelementer og vitaminer, bestemt til denne aldersgruppe på grundlag af tabeller, for eksempel Meyer / Coenen: Fodring af heste(forlaget Parey), og suppleres med et særligt foder til opdræt, afpasset til dennes unghests behov. Herpå skal producenten oplyse indhold og anbefalede mængde: Som Podo®Grow eller Pavo PodoCare
En standard løsning er ikke mulig til hele opvæksten, da hesten behov ændres konstant og allerede i din hoppes næste leveår ændres dens behov. Men den indsats og justeringerne har en stor værdi, da den med din hjælp kan vokse og udvikle sig optimalt. Optimal fodring hjælper også med at forhindre udbredte lidelser som OC/OCD: Til dette er meget bevægelse også vigtigt.
 Men mellem sommereksem og højt proteinindhold er der næsten ingen sammenhæng. Det er rigtigt, at man til tider gav udtryk for mistanken om, at eksem forværres af protein-rige græsgange, men hvis hestene ikke er meget overdoseret, er denne faktor nærmest ubetydelig. En specifik allergi overfor stikkende insekter er den vigtigste årsag til sommereksem. Derfor er beskyttelsen mod brodden, den vigtigste forebyggende foranstaltning.
Så brug:
  • Et meget effektivt insektmiddel, for eksempel emulsion Wellcare Essex
  • Et særligt eksemdækken som dækker hele kroppen.
  • Begræns foldtiden i de perioder hvor insekterne er mest aktive.
Desuden mindsker anti-kløe produkter (f.eks Equimyl fra Virbac) irritationen og god pleje og vedligeholdelse af hudens elasticitet afrunder programmet.
 
 


Pavo Care4Life

Sund blanding med masser af urter